BR.2023-012

Kinderopvang

Na schooltijd worden de kinderen opgehaald en opgevangen door verschillende naschoolse opvanglocaties, waaronder de Jonge Ontdekker en kinderopvang Dichtbij.

De Jonge Ontdekker

De Jonge Ontdekker is actief binnen de driehoek thuis- school en vrijetijdsbesteding met als doel dat ze integrale zorg bieden aan kinderen met een diagnose, autisme, ADHD, trauma of hechtingsproblematiek zodat zij in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs kunnen volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. De begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’.

Kinderopvang Dichtbij

Op de buitenschoolse opvang (BSO) zijn er iedere dag volop activiteiten. Of het nu gaat om een sportactiviteit, kookworkshop, schilderen of de natuur ingaan: bij de BSO hoeft je kind zich niet te vervelen! Als je kind op de buitenschoolse opvang komt, nemen zij de tijd om te luisteren naar de verhalen over school. Daarna bespreken ze samen met de kinderen welke activiteit we gaan doen. Hierbij wordt goed gekeken naar de behoefte van je kind. Heeft jouw kind zin om ‘even niets te doen’ of lekker te chillen met vrienden of vriendinnen? Prima! De BSO moet een leuke plek zijn waar jouw kind na school met veel plezier naartoe gaat.